slide1 slide2 slide3 slide4 slide5 slide6

Avemar

speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer 
daganatos betegek részére

 

Indikacija: Avemar je namenjen za dopunu ishrane tokom kliničkog onkološkog lečenja (operacija, radioterapija, hemioterapija, imunoterapija i sl.) kod pacijenata obolelih od raka. Avemar je namenjen za upotrebu bez prekida i to pre, tokom i nakon završetka onkološkog lečenja. Avemar se može uzeti u bilo kojoj fazi maligne bolesti. Nakon operacije, sa primenom Avemara treba početi kada je pacijent u stanju da se hrani oralnim putem bez komplikacija i to u trajanju od najmanje 4 dana.

Neželjena dejstva: Veoma retka neželjena dejstva Avemara su: neformirana stolica, tegobe u stomaku i mučnina.

Kontraindikacije: Avemar je kontraindikovan tokom trudnoće i dojenja. Avemar je strogo kontraindikovan kod pacijenata koji se pripremaju za transplantaciju organa ili tkiva. Dijetetsku hranu ne bi trebalo da koriste pacijenti koji imaju sklonost ka erozivnim i/ili ulkusnim krvarenjima želuca i dvanaestopalačnog creva, pacijenti koji boluju od enteritisa/kolitisa (teške upale gastrointestinalnog trakta) ili malapsorpcije (sindrom loše apsorpcije). Ovaj proizvod je kontraindikovan kod glutenske enteropatije (celijakije). Ovaj proizvod je takođe kontraindikovan kod pacijenata sa netolerancijom fruktoze ili preosetljivošću na bilo koji sastojak proizvoda.

Poznate interakcije: Ako pacijent uzima vitamin C, Avemar ne bi treblo koristiti 2 sata pre i 2 sata posle uzimanja bilo kog proizvoda koji sadrži vitamin C. Najbolje bi bilo da se Avemar ne uzima u isto vreme kada i drugi dijetetski suplementi ili lekovi.

Važna napomena: Avemar nije zamena za onkološko lečenje i lekove! Dijetetska hrana za posebne medicinske namene se može koristiti samo pod nadzorom lekara! Avemar se ne preporučuje za decu mlađu od 14 godina. Proizvod nije pogodan za upotrebu kao jedini izvor ishrane. U slučaju pregleda prilikom kog se koriste kontrastna sredstva za oralnu upotrebu, potrebno je pridržavati se uputstva lekara. Dijabetičari mogu koristiti Avemar, uzimajući u obzir sadržaj ugljenih hidrata u proizvodu.

Čuvanje: Čuvati na hladnom i suvom mestu. Preporučuje se čuvanje proizvoda na temperaturi do 15 ° C, najbolje u frižideru. Ne zamrzavati! Čuvati van domašaja dece!

Rok upotrebe: do poslednjeg dana meseca navedenog na dnu kutije.

Doziranje i način upotrebe:

Priprema jedne doze: Sipati sadržaj jedne kesice Avemara (17 g) u čašu. Po želji dodati 100-200 ml vode (negazirane), dobro promešati i popiti ceo rastvor. Rastvor bi trebalo konzumirati najkasnije 30 minuta nakon pripreme. Neiskorišćeni rastvor bi trebalo proliti.

Doziranje: Za odrasle sa telesnom masom manjom od 90 kg, preporučuje se jedna doza dnevno, koja će biti pripremljena u skladu sa gore opisanim uputstvom. Avemar bi trebalo konzumirati oko 1 sat pre obroka. Pacijenti sa telesnom težinom od 90 kg ili više, trebalo bi da konzumiraju 2 pojedinačne (17 g) doze dnevno (jednu ujutru i jednu u večernjim satima).

Sastav Avemar mikrogranulata

Pre upotrebe, pročitajte detaljno uputstvo za upotrebu.